DE BRUYN FRANCISCUS

Franciscus De Bruyn (men heeft hem waarschijnlijk Frans genoemd) is op dit ogenblik voor mij de oudst gekende stamvader. De eerste vermelding van Frans is zijn huwelijk met Margarita De Bouck op 21 februari 1719 in Sint-Amands aan de Schelde, in Klein-Brabant. Kijk hier naar het gezin De Bruyn – De Bouck.

Hij overlijdt in Sint-Amands op 3 juli 1754.

Overlijdensakte van Franciscus De Bruyn

De priester die de parochieregisters van Sint-Amands schrijft in die periode is niet zo opgezet met de eind-e in onze familienaam en laat deze dus ook weg. Pas bij de volgende generatie komt de -e terug te voorschijn. Merk ook dat er puntjes op de y staan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s