VAN BELLEGHEM VICTOIRE

Victoire Van Belleghem werd geboren te Beveren op woensdag 1 januari 1817. In haar geboorteakte staat ‘Victoire’ omdat we toen nog Franstalige aktes hadden, later werd haar naam vernederlandst naar Victoria.

Therese kwam op de wereld op het middaguur. De aangifte werd de volgende dag om negen uur ’s ochtends gedaan. 

Het was de vroedvrouw Therese Deckers die aangifte kwam doen op het Beverse gemeentehuis. Zij had moeder Therese Van Belleghem bijgestaan tijdens de bevalling. Waarschijnlijk had de man van Therese Deckers de bevalling gedaan, hij was namelijk ‘chirurgijn’. 

Victoire was enig kind van moeder Therese.Van een vader is er geen enkel spoor. In die zin is zij dus zeker een soort ‘overwinning’

Geboorteakte van Victoire Van Belleghem

Victoria huwde op woensdag 26 september 1838 in Beveren met Franciscus Reyns. Ze was 21 jaar, haar man was er al 35. Zij kregen zes kinderen, twee meisjes en vier jongens.Hun jongste zoon Jan Baptist (°15/01/1852) was mijn betovergrootvader.

Franciscus was de zoon van herbergiers, op de overlijdensakte van zijn vader staat dat deze cabaretier was. Zijn moeder is overleden toen hij amper acht maanden oud was, zijn vader toen hij anderhalf jaar oud was.

Huwelijksakte van Franciscus Reyns en Victoria Van Belleghem

Victoria zal haar man 32 jaar overleven. Frans sterft in 1863. Victoria overlijdt op 1 augustus 1895 in het hospitaal in de Zandstraat te Beveren-Waas. Zij is dan 78 jaar en 7 maanden. 

Overlijdensakte van Victoria

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s